Welke reisgids?

Alle reisinformatie is tegenwoordig online te vinden. Er zijn veel verschillende reisblogs met ieder hun eigen soort informatie. Makkelijk dus om even op zoek te gaan. Alleen als je op reis bent, is dat soms iets lastiger. Je hebt niet overal internet en dus zul je op de ouderwetse manier moeten gaan zoeken. In een gewoon papieren boek dus. Is dit erg? Nee zeker niet, want het gebruiken van reisgidsen heeft toch ook zijn charme. Vandaag vertel ik meer over welke reisgidsen en of het handig is om er één mee te nemen.

Booking.com
Welke reisgids?

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden.De meeste bekende gidsen zijn de Lonely Planet en de Rough Guide. Deze 2 hebben veel verschillende gidsen, van bijna ieder land wel 1. Meestal kies ik uit één van deze 2. Bij het kiezen van een reisgids hangt het heel erg af van je eigen keuze. Een paar dingen waar je voor jezelf over na moet denken zijn: een Engelse of Nederlandse gids, hoe vaak komt er een nieuwe uitgave, is de huidige uitgave net nieuw en welke informatie ben je naar opzoek?

welke reisgids?

Ik gebruik het liefste de Lonely Planet, omdat deze makkelijk verkijgbaar zijn en heel uitgebreid. Daarnaast worden deze Lonely Planets door vrijwel alle backpackers gebruikt. Handig omdat iedereen wel een beetje dezelfde plekken aandoet. Ook is het makkelijk om ze tijdens een langere route door meer landen, te ruilen met andere reizigers. Bijvoorbeeld door een reis in Azië via Thailand, Cambodja en Vietnam. Na je reis verkoop je ze binnen no time weer op marktplaats en dit is ook de plek om ze te kopen.

Reisgids mee of niet nodig?

Te beginnen met mijn eigen mening. Ik vind het erg leuk om tijdens een reis af en toe eens in mijn reisgids te bladeren en te zoeken naar leuke plekken. Wat ik wel moet zeggen is dat dit tijdens een reis niet heel erg vaak voorkomt. Van mijzelf ben ik iemand die graag controle wil en daarom bereid ik alles tot in de details voor. Tijdens mijn lange reis heb ik wel regelmatig gebruik van de gids, maar bij kortere reizen niet altijd.

Er zijn ook mensen die de reisgidsen bewaard en op een mooi plekje neerzet. Erg leuk om te zien als je iedere keer van dezelfde gidsen gebruik maakt. Toch doe ik dit zelf niet. Informatie veranderd echt snel en daarom heb ik mijn gidsen na afloop weer verkocht. Wat wel echt een leuke weetje is, is dat als je met een Lonely Planet ergens gaat zitten, je snel contact hebt met andere backpackers. Je valt namelijk meteen op en hebt al snel een praatje. Leuk als je gewoon ergens in een stad op een bankje zit.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder