Welke route voor eilandhoppen in Thailand?

Thailand is een onwijs divers land. Zo heb je het noorden met de bijzondere natuur een schattige dorpjes, maar je hebt ook het zuiden met de prachtige eilanden. Aan te raden is om beide met elkaar te combineren. Eerst genieten van de natuur in het noorden, om vervolgens te relaxen in het zuiden. De meesten kiezen daar 1 eiland. Best zonde, want er zijn zoveel mooie plekken. Mocht je voldoende tijd hebben, dan raad ik je aan meerdere eilanden te combineren. Maar de vraag is dan: Welke route voor eilandhoppen in Thailand?

Booking.com
Beginnen in het westen

In het westen heb je meerdere steden om te beginnen. De meeste mensen kiezen dan tussen Krabi of Phuket. Nu leek mij Phuket vreselijk en ik raad dan ook aan om te beginnen in Krabi. Dit is een leuk stadje waar je je een dag of 2 kunt vermaken. Mocht je meteen aan het strand willen zitten, dan is het nabijgelegen Ao Nang een goede optie. Vanaf deze plek is het ook makkelijk om je route te vervolgen naar Koh Phi Phi of Koh Lanta. Of allebei natuurlijk. Koh Phi Phi is bij iedereen wel bekend. Het is een prachtig eiland, maar zit wel vol met toeristen. Als je dit geen probleem vind, zou ik deze plaats zeker aanraden.

Welke route voor eilandhoppen in Thailand?

Koh Lanta daarentegen is een stukje minder toeristisch, maar ook meteen een stuk groter. Het is er prachtig, maar wel minder bounty dan Koh Phi Phi. Bij genoeg bij zou ik beide in mijn route opnemen.

Richting het oosten

Het zuiden van Thailand ligt aan 2 kanten aan de oceaan. Daarom heb je niet alleen eilanden aan de westkust, maar ook in het oosten. Vanaf Krabi neem je makkelijk een bus naar Surat Thani. Dit is de uitvalsbasis om te vertrekken richting de eilanden. Neem bijvoorbeeld als eerste de ferry richting Koh Tao. Dit eiland is vooral bekend door het duiken. Het schijnt dat je hier zo ongeveer het goedkoopst je Padi kunt halen.

duiken

HIerna is het de beurt aan Koh Samui. Een iets wat luxer en vooral groter eiland waar behoorlijk wat te doen is. Mocht je het duiken of strand hangen een beetje zat zijn, dan is hier genoeg andere vermaak. Als laatste ga je dan door richting Koh Phangan. Dit eiland staat vooral bekend om de fullmoonparty’s. Nu waren die zo populair dat er tegenwoordig zo ongeveer iedere week een groot feest is. Pas wel heel erg op met drank en drugs, want je zou niet de eerste zijn die wat overkomt.

Welke route voor eilandhoppen in Thailand?

Naast deze eiland zijn er uiteraard nog meer prachtige plekken aan de kust te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld Hua Hin en de omgeving daarvan. Maar omdat dit ging over welke route voor eilandhoppen in Thailand, laat ik deze verder buiten beschouwing.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder