Welke safari in Chitwan?

Als je aan Nepal denkt, denk je misschien niet meteen aan Safari. Meestal associeer je deze activiteit met Afrika. Wat veel mensen dus niet weten is dat Nepal ook een goed land is om op safari te gaan. Niet dezelfde safari als in Afrika, maar vooral een safari met ander soort dieren. Zo kun je naar het Chitwan National Park gaan. Dit park is bekend voor de grote hoeveelheden neushoorns die hier leven. In het park heb je verschillende opties voor safari’s. Ik vertel je welke keuzes je hebt in: Welke safari in Chitwan?

Booking.com
Kies voor wandelen (en de kano)

Als eerste kun je kiezen voor een wandelsafari. Deze heb je in 2 opties, een halve dag of een hele). Omdat je aan de overkant van de rivier begint, start je vrijwel altijd met een kanotocht van ongeveer een half uur/uurtje. Vanaf deze kano kun je al wat dieren spotten. Wij zagen bijvoorbeeld zelf krokodillen en een neushoorn. Na deze toch ga je met 2 rangers het park in lopen om dieren te spotten. Het liefst zie je natuurlijk de neushoorn, beren en tijgers. Helaas zijn er niet veel tijgers en zijn deze erg schuw, dus grote kans is er niet. Beren heb je iets meer kans op en neushoorns moet je zeker kunnen spotten. Wil je een wandelsafari doen, zorg dan voor goede schoenen en kleding. In de regentijd ging ik zelf en was het zo heet dat je levend verbrandde.

Chitwan
Ga met een jeep

Als je aan een jeepsafari denkt, dan denk je vast aan een Afrikaanse safari. Alleen is Nepal veel dichter begroeid en gaat het er dus totaal anders aan toe. Er zijn namelijk geen open vlaktes waar je dieren kunt zien, maar je rijdt door het bos en moet goed kijken. Als je wat ouder bent, of niet goed ter been dan is de jeepsafari de perfecte uitkomst. In alle andere gevallen zou ik kiezen voor een wandelsafari. De jeep maakt namelijk best wat lawaai en daardoor is de kans op dieren minder groot. Mocht je kiezen voor de jeep, dan is dit niet mogelijk in het regenseizoen. Kies dan een ander moment.

Olifanten? Hmm doe maar niet

Ik vermeld deze optie qua safari wel, maar raadt iedereen af deze te doen. Je kunt namelijk ook een safari op de rug van een olifant doen. Ieder normaal denkend mens zou dit niet doen, omdat het gewoon echt dierenmishandeling is. Lees er maar eens over hoe deze olifanten getraind worden. Dit is echt niet normaal. Plus wat ik heb gehoord, hadden de mensen die wel zo’n safari deden helemaal geen andere dieren gezien. Mooi voor ze!

Chitwan
Wat deed ik zelf?

Zelf koos ik voor een wandelsafari van een halve dag. Achteraf zou ik liever voor een hele dag hebben gekozen. We hebben namelijk niet erg veel dieren gezien onderweg. In de kano zagen we wel krokodillen en een neushoorn. Toen we aan het wandelen waren zagen we alleen apen en herten. Maarja dat is wildlife. Die komen niet op oproep en moet je echt geluk voor hebben. De wandelsafari was voor mij ook de enige optie. Op een olifant ga ik sowieso niet (en ik hoop jij ook niet) en de jeepsafari was niet mogelijk in het regenseizoen.

Welke safari in Chitwan zou jij kiezen? (P.S. Mocht je weinig tijd hebben, dan is het ook mogelijk om een 3 daagse tour vanaf Kathmandu te boeken.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder