Wenslijst van Europa

Verspreid over de hele wereld zijn nog prachtige plekken te vinden. Het liefst zou ik alle landen ter wereld willen bekijken. Helaas is dit niet te betalen, dus misschien dat ik eerst maar eens al doel moet hebben om alle landen van Europa moet bekijken. Ik heb al een aantal kunnen bezoeken, maar er staan nog behoorlijk wat landen op mijn wenslijst van Europa. Maar welke landen zijn dit eigenlijk en waarom? Een overzichtje van mijn wenslijst van Europa.

Booking.com
De prachtige rauwe natuur van Ijsland

Op 1 op mijn wenslijst van Europa staat met stip Ijsland. Het allerliefst zou ik deze zomer al die kant op gaan. Dan zou ik ervoor kiezen om de Laugavegur trekking te gaan doen. Helaas durf ik het op dit moment nog niet aan om dit alleen te gaan doen en zonder ervaring een trekking te maken. Daarom blijft het nog even voor in de toekomst. Maar ik kan wel heel erg genieten van de filmpjes van Ijsland. Niet alleen van de rauwe natuur van de trekking, maar ook van de andere plekken. Misschien dat ik zou gaan voor een trekking (deze duurt grofweg een week) en daarna een auto huren.

ijsland

De plekken die ik zou willen bekijken zouden Reykjavik, de golden cirkel en de blue lagoon zijn. Misschien zou ik dit nog wel uitbreiden, maar daar is nog wat meer onderzoek naar nodig. Ook zou ik wel een rit willen maken op Ijslanders. Ik heb vroeger altijd gereden en een rit op deze bijzondere paarden door een prachtige natuur mag dan niet ontbreken natuurlijk.

Bijzondere hoek: Roemenië en Moldavië

Al meerdere jaren zit ik te denken aan een rondreis per trein door Roemenië en Moldavië. Die laatste vooral omdat het een niet veel bezocht land is en juist die landen wil ik graag zien. Heel veel zou ik niet doen in Moldavië, maar ik zou kiezen voor Chisinau. Ook zou ik een dagtrip maken naar Transnistrië. Dit is geen erkend land, maar de bevolking heeft zichzelf wel onafhankelijk verklaard. In Roemenië zou in onder andere naar Cluj-Napoca, Brasov en Sighisoara gaan. Mocht ik langere tijd hebben, dan misschien nog doorreizen richting Bulgarije.

roemenië
De ongerepte natuur van Scandinavië

Scandinavië staat ook enorm hoog op mijn lijstje. Dan niet de steden, maar ik zou vooral zo veel mogelijk willen genieten van de natuur. Vooral Noorwegen en Zweden zijn echt prachtig. Ik wil graag ooit het noorderlicht zien, maar daarnaast ook meerdere mooie hikes in Noorwegen maken. In Zweden zou ik heel graag een etappe van de Kungsleden lopen. Tijdens deze meerdaagse hike loop je door Zweeds Lapland en moet je wildkamperen. Ook is er geen mobiel bereik. Dit lijkt mij echt ontzettend gaaf om te doen! Wel heel erg spannend, maar ook een enorme uitdaging om met mijzelf aan te gaan. Eerst zat ik aan deze bestemming te denken voor dit jaar, maar ik vind het toch nog wat te spannend. Waarschijnlijk wordt het dus uitgesteld.

noorderlicht

Heb jij ook landen op jouw wenslijst van Europa staan? Dan ben ik erg benieuwd welke dit dan zijn. Of heb je nog landen waar ik misschien nog niet aan heb gedacht?

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder